VIA PÚBLICA - L'ajuntament de Sant Jaume de Frontanyà aconsegueix més de 27.000 euros per arranjar la carretera a La Pobla de Lillet.

Dijous, 19 de maig de 2022 a les 00:00

Amb un projecte conjunt amb el municipi veí, els treballs s'hauran d'executar abans d'octubre d'enguany.

En el marc de la subvenció 2022 per arranjament de camins aprovada pel Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, l'ajuntament de Sant Jaume de Frontanyà ha obtingut una subvenció de 27.479,71 euros per aquests treballs a la via que connecta els dos municipis, amb un projecte presentat conjuntament amb els serveis tècnics de La Pobla de Lillet.

Es tracta d’una actuació molt necessària, ja que aquest és un camí rodat i asfaltat molt utilitzat pels veïns de les dues poblacions, per poder garantir una segona sortida d’emergència en vehicles dels veïns de les masies de la Pobla de Lillet i de Sant Jaume Frontanyà, en cas d’incendi.

Actualment aquesta carretera es troba asfaltada en la totalitat però presenta molts problemes en el ferm existent degut a les inclemències meteorològiques molt acusades pel clima fred i humit del municipi.

Les obres consistiran en el subministrament, estesa i compactació d’asfalt per millorar el paviment existent d’alguns trams, que actualment es troba molt degradat.

Prèviament a la millora del asfalt en els llocs mes malmesos de la carretera es realitzarà una neteja de l’asfalt existent i un fresat d'amplada igual o superior a 2 metres.

El tram de titularitat municipal surt des del pk. 11.900 de la Carretera B-402, de la Pobla de Lillet a Sant Jaume de Frontanyà; te unes amplades variables de 4 a 5 metres, i una llargada de 6.200 metres al terme de la Pobla de Lillet i de 3.400 metres al terme de Sant Jaume de Frontanyà, amb un total de 9.600 metres.
La superfície afectada a arranjar es de 1.584 m² en diferents trams de la carretera.

Els treballs seran gestionats i executats pel Consell Comarcal del Berguedà, en qui l'ajuntament ha delegat.

Darrera actualització: 19.05.2022 | 19:54