SEGURETAT VIÀRIA - L'ajuntament denuncia conducció temerària de vehicles de rally al municipi.

Dilluns, 29 d'agost de 2022 a les 00:00

Els darrers dies s'ha detectat presencia de cotxes esportius fent passades a la carretera que porta a La Pobla de Lillet.

La setmana passada hi ha hagut presència d’alguns cotxes de rally fent passades a la carretera de Sant Jaume de Frontanyà a La Pobla de Lillet.

Aquests “assaigs” han provocat dues sortides de via de dos veïns del municipi i inclús que un dels cotxes esportius s’accidentés i s’abandonés al voral fins que es va retirar. 

Seguint instruccions d’alcaldia, al marge que l’ajuntament s’ha posat en contacte amb Mossos per denunciar els fets, s'ha demanat als organitzadors de les diferents proves que han de tenir lloc aquestes properes setmanes que recordin als participants que està estrictament prohibit efectuar conducció esportiva a l’esmentada carretera fora del dia de la prova i estrictament prohibit fer-ho aquell dia fora del tram que es va notificar. Tampoc es pot accedir al nucli urbà, com indiquen els diferents cartells ubicats a les seves dues entrades.

Des del consistori es demana respecte, responsabilitat i prudència com a base per poder seguir gaudint d’aquest tipus de proves en el futur: no només els veïns de Sant Jaume de Frontanya, sinó també ciclistes i motociclistes transiten per aquesta carretera a diari, a la qual cosa s’ha de sumar la major presència d’excursionistes donat l’inici de la temporada boletaire.

En aquest sentit, s'ha sol·licitat als clubs esportius que facin una comunicació immediata urgent als seus socis i als participants dels Rallies que respectivament organitzen.

De la mateixa manera, es demana als veïns i visitants que si tenen notícia de nova presencia d'aquest tipus de conduccions temeràries, ho notifiquin d'immediat al 112 i posteriorment al consistori (st.jaume@diba.cat), aportant fotografies i/o matrícules.

 

 

 

Darrera actualització: 08.11.2022 | 15:20