CULTURA - Èxit de públic en l'arrencada el 1er Festival d'Arts a la Catedral del Bosc

Dilluns, 8 d'agost de 2022 a les 16:17

Diumenge 07 d'agost, amb una xerrada sobra la història del Monestir romànic de Sant Jaume de Frontanyà i un concert de violoncel a l'església.

El passat 02 d'agost de 2022 va tenir lloc la roda de premsa de presentació de la 1a Edició del Festival d'Arts a la Catedral del Bosc, és a dir, al Monestir de Sant Jaume de Frontanyà.

Entre els actes que s'hi duran a terme, diumenge 07 d'agost ja s'ha pogut gaudir de la xerrada de l'historiador Joan Bussoms, de l'entitat Civitas Cultura, promotora del Festival amb l'ajuntament de Sant Jaume de Frontanyà. Bussoms, especialista en Història Medieval, va relatar les diferents etapes que ha viscut l'edifici, el primer testimoni escrit del qual data d'època carolíngia (any 905), des del seu esplendor com a canòniga amb un poder insòlit a la zona fins al seu decliu al segle XVII-XVIII.

Un cop finalitzada la xerrada, es va fer una pinzellada històrica sobre l'antic retaule que hi havia al Monestir, present a la jornada en forma de fotografia cedida pel Museu Diocesà del Bisbat de Solsona, molt profusa i aplaudida per la seixantena de persones que van omplir l'església.

Tot seguit, el violoncelista P. Ferrer recentment graduat al Conservatori de Música del Pirineu, va posar el colofó a la jornada cultural interpretant peces, entre d'altres, de Bach.

La cloenda del festival tindrà lloc diumenge 14 d'agost a les 19.30h amb un concert de piano i flauta travessera a l'església del Monestir.

Darrera actualització: 08.08.2022 | 16:09